marți, 18 septembrie 2018

5 sfaturi pentru cumpărarea unei mobile de calitate

Așadar, vrei să-ți cumperi o mobilă nouă cu care să-ți redecorezi locuința? Sau poate te gândești să cumperi o piesă de mobilier pentru camera copiilor, ori pentru sediul firmei tale? Iată mai jos câteva elemente esențiale de care ar fi bine să ții cont în căutarea ta, astfel încât să faci o alegere cât mai bună:

duminică, 16 septembrie 2018

Curiozități despre sticla laminată

Sticla laminată este una dintre cele mai rezistente sticle fabricate de om. În general se obține prin suprapunerea a doua sau mai multe straturi de sticlă, între care se intercalează unele folii sintetice, practic foliile de laminare, care au rolul că în cazul spargerii, cioburile rămân atașate pe folie și nu produc accidente în exterior. Există mai multe categorii de sticlă laminată ce se utilizează în varii domenii, cum ar fi la parbrizele mașinilor, la geamurile sau pereții unor locuințe, dar și la geamurile antiglonț ale vehiculelor blindate.

joi, 21 iunie 2018

Magazinul meu de birotică

Uneori găsești câte un magazin care îți place place și devine singurul loc din care îți iei anumite produse. Ăsta e un lucru mișto, care te distanțează de masa amorfă de oameni ce-și cumpără bunurile fără discriminare, adică neinteresați de a găsi, ca tine, calitatea absolută. Cu câțiva ani în urmă, de exemplu, îmi cumpăram majoritatea discurilor optice de la un magazin de papetărie dintr-un oraș învecinat, aflat la 25 km de al meu. Pentru că acolo găseam DVD-uri Vertabim originale, cu suprafață AZO. Și când zic originale mă refer la faptul că erau produse de Mitsubishi, nu de taiwanezii de la CMC Magnetics, lucru pe care îl puteam determina la o scanare cu Nero DiscSpeed, iar cantitatea de erori PIE/PIF de după inscripționare era mult mai mică decât în cazul DVD-urilor normale. Într-un cuvânt, erau the real stuff.

Cu bicicleta la plimbare

Anul trecut am primit cadou o bicicletă. Eu sunt un tip de oraș, relativ comod, care nu face ture de stadion în fiecare zi, pentru a se menține. E adevărat că nici n-am nevoie, având o constituție atletică, dar ideea e că în ultima vreme am dus o viață preponderent sedentară. Iar bicicleta a fost unul dintre lucrurile pe care nu le-am avut niciodată în copilărie. Am avut patine de gheață, patine cu rotile dar n-am avut bicicletă. Țin minte că o singură dată m-am dat pe o bicicletă a unui prieten bun, și atunci am constatat că cu cât pedalezi mai repede, cu atât îți ții mai bine echilibrul. Asta când eram copil. Ei bine, anul trecut am învățat să fiu copil din nou.

miercuri, 20 iunie 2018

Pro și contra legalizării prostituției

Din timp în timp, cam o dată la câțiva ani, este readusă pe tapet tema legalizării prostituției. În cele ce urmează o să vă spun opinia mea pe acest subiect. Nu înainte de a face următoarea mențiune: dacă vrem să avem o discuție/lectură serioasă pe tema asta, va trebui să renunțăm la false pudibonderii și să privim lucrurile în mod detașat și obiectiv.

luni, 18 iunie 2018

Alternative la MasterChef

La o căutare rapidă pe Google, observ că emisiunea MasterChef România continuă să ruleze și în prezent. Aparent, există oameni, în speță bărbați, pasionați de arta gătitului și care cred că o pot deprinde urmărind această emisiune. Sau poate, cine știe, sunt ca microbiștii: habar n-au de gătit, dar le place să se uite la alții cum își dau în petec. Sau cum gătesc ceva delicios. Oare te poți sătura doar privind aburii unei ciorbe sau ai unei fripturi prin ecranul de sticlă al televizorului, fie el cu tub catodic sau cu cristale lichide?