duminică, 14 iulie 2019

Rolul real al unei rochii de vară

 
Citeam în ultimii ani pe net că fetele de azi se plâng de faptul că băieții cumva s-au lenevit și nu mai sunt atât de interesați de sexul slab și că, deci, nu le mai curtează sau chiar așteaptă ca ele să facă primul pas. Pe de o parte, e perfect de înțeles, dacă ne gândim la explozia de corectitudine politică din ultima perioadă și la faptul că deseori o simplă remarcă sau replică de agățat poate fi interpretată drept hărțuire sexuală! :D Ok, poate că nu la noi. Dar am prins și noi ceva din trendul ăsta, de la americani, unde treaba e destul de groasă.

Problema spațiului comercial în București

 
După cum știm cu toții, prețurile din capitală sunt considerabil mai mari, uneori duble față de cele din provincie. Pe de altă parte, și salariile sunt mai mari. Oraș aglomerat, cu o mare densitate de locuitori, Bucureștiul este privit ca sediul tuturor oportunităților, cel puțin la noi în România. Astfel, ideea de a-ți deschide o afacere în capitală poate prinde aripi destul de rapid. Însă una dintre problemele pe care le vei întâmpina chiar din prima fază va fi găsirea unui spațiu comercial adecvat afacerii tale.

Când ai nevoie de un evaluator imobiliar

 
Există două cazuri generale, mari și late, în care ai nevoie de un evaluator imobiliar. Primul este cazul în care vrei să vinzi un imobil. A doua este situația în care vrei să girezi cu un imobil, de exemplu un împrumut de la bancă. Aceste cazuri pot avea numeroase subcazuri, dar cam toate se înscriu aici. În ambele situații de mai sus vei avea nevoie de serviciile unui evaluator imobiliar care are drept principal scop stabilirea prețului corect al imobilului în cauză.

sâmbătă, 13 iulie 2019

Distracția verii: hoverboard-ul

 
Hehe, țin minte că acum doi sau trei ani, când am scris prima dată despre hoverboard, prețurile oscilau undeva între 1200 și 1600 de lei. Sper că nu mă înșală memoria. Astăzi însă lucrurile s-au schimbat, și pentru că elementul de noutate a dispărut și hoverboard-ul a devenit tot mai popular, iar tehnologia a avansat și ea, prețurile sunt undeva la jumătate. La același magazin. De unde rezultă că alegerea unui hoverboard pe post de cadou este și mai inspirată și mai accesibilă, mai ales dacă ai un copil de vârste potrivite. Deși, ca să fiu cinstit, cred că am observat și adulți dându-se cu el. :)

Rochii frumoase de mărimi mari

 
Cât de melodic sună repetiția asta: rochii de mărimi mari! Bine, fie, rochii xxl, în termeni mai tehnici. Dacă o să intri pe paginile site-ului Yves.fashion, o să constați următorul lucru: că atributul de a fi sexy nu este apanajul rochiilor de mărimi mici, că până și rochiile xxl pot să fie mulate și să te facă foarte atractivă! Și că ideea de a-ți ascunde formele sau rotunjimile este, atunci când ai în dulap rochia potrivită care să le pună în valoare, o prostie.

Ce faci după ce ai terminat 8 clase sau liceul și nu-ți găsești de lucru?

 
Aud mereu în jur că școala nu te pregătește cu adevărat pentru o profesie, că scoate agramați pe bandă rulantă, că diplomele pe care le obțin ei nu le folosesc mai departe și nu-i ajută în a-și găsi o meserie, că sistemul este învechit și neadaptat la societatea modernă. Și este adevărat. Cel puțin eu asta cred, că într-adevăr la școală înveți o grămadă de lucruri care nu-ți folosesc la nimic și că programa este anapoda, gândită prost și aplicată cu picioarele, de către mulți profesori care nu sunt nici eu mai breji din punctul ăsta de vedere. Dar, pe de altă parte, dacă vrei să înveți o meserie, nu ești limitat la cursurile de pe băncii școlii.

Calitățile unui sistem de alarmă modern

 
De obicei nu-ți pui problema unui sistem de alarmă, până când se ia curentul de câteva ori în zona unde locuiești, seara, iar tu auzi sirenele sistemelor de alarmă ale magazinelor de la parter, care, deconectate de la sursa de energie electrică, încep să șuiere de nebune. Și îți dai seama că fac asta pentru că presupun că cineva le-a tăiat cablul de alimentare. Sau până când afli că unui cunoscut de-al tău (sau unui blogger, cum a fost cazul lui Cetin) i s-a spart locuința de către hoți. Și atunci începi să te întrebi: merită să-ți instalezi un sistem de alarmă, și dacă da, ce calități sau proprietăți ai vrea să aibă acesta?

Trei tipuri inedite de cuptoare gastronomice

 
Deoarece hrana (alimentația) constituie una din nevoile de la baza piramidei lui Maslow și motorul principal al vieții, omul a transformat gătitul într-o artă și pasiune. Nevrând să se mulțumească cu hrana brută, el a inventat noi instrumente și modalități de a o transforma în gustoase și suculente feluri de mâncare. Iar această mâncare se gătește, de obicei, pe aragaz sau în cuptor. Pentru cei care sunt pasionați de arta culinară, iată mai jos 3 tipuri de cuptoare gastronomice inedite, care vor da alimentelor gătite de voi o aromă unică: