duminică, 14 ianuarie 2018

De ce nu oricine poate fi expert SEO - cu Alin Manea

SEO desemnează ansamblul de tehnici și metode ce te pot propulsa în ochii motoarelor de căutare, în speță Google, aducându-ți trafic mult mai mare pe site și implicit mai mulți clienți pentru afacerea ta. Cum Google nu-și publică algoritmii interni și deci nu există o școală propriu-zisă de SEO, în ultimii ani numărul de așa-ziși experți SEO s-a înmulțit ca ciupercile după ploaie. Că unde nu-i nevoie de diplome și studii, mulți viteji se-arată. Totuși, e destul de simplu pentru un ochi ager să-i deosebească pe profesioniști e amatori. În rândurile următoare o să vă dau și câteva ponturi în acest sens. Pentru argumentare, voi folosi pagina cu Servicii Keyword Research de pe site-ul lui Alin Manea - un veteran într-ale optimizării online.

Cinci motive pentru a vizita Accesorio

Nu știu dacă ai prins era telefoanelor fixe cu disc și a primelor celulare, cum se numeau pe atunci telefoanele mobile. Eu am prins-o. Și țin minte că la început, un telefon mobil (de obicei Sony Ericson sau ceva cărămidă Nokia) costa o mică avere și era foarte sensibil. Să nu cumva să îl scapi pe jos, pe ciment, că putea să i se spargă ecranul și ai dat o mulțime de bani degeaba! Pe măsură ce a trecut timpul, celularele au devenit banalități, iar asta s-a reflectat în prețul lor tot mai mic. Dar în ultimii ani a apărut și s-a impus pe piață un nou tip de telefon, respectiv telefonul inteligent. Și povestea prețului mare se reeditează.

miercuri, 13 decembrie 2017

SEO pentru startup-uri. Cum influențează Google dezvoltarea unui business în online

Dacă ai un startup, indiferent de domeniul de activitate (poate fi vorba de servicii web, materiale de construcții sau un restaurant), ai nevoie de un site. Oamenii folosesc din plin Internetul pentru a găsi produse și servicii. Un site va fi exact puntea de care are nevoie businessul tău pentru a avea acces la un grup de potențiali consumatori, care crește zilnic.

optimizare SEO

Necesitatea prezenței online în zilele noastre deja nu mai are nevoie de argumente suplimentare. Iată, totuși, două aspecte semnificative pentru marketingul online :

  • 81% dintre cumpărători prospectează piața online înainte de a face o achiziție importantă (Retailing Today, 2014);
  • 50% dintre căutările pentru produse la nivel local au determinat utilizatorii să viziteze un magazin în termen de o zi (Google, 2014).

Lupta cu concurența – înspăimântătoare fără o strategie corectă


Startup-urile beneficiază din plin de tehnologie. Dar majoritatea se lovesc de un zid imens atunci când se lansează: vizibilitatea. În fond, piața oferă bunuri și servicii variate, pentru toți consumatorii. Cum atragi clienții spre serviciile tale?

Există o multitudine de variante pentru care poți opta pentru a căpăta notorietate și vizibilitate. Dar, ca business în formare, sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, bugetul fiind unul dintre ele. Uneori concurezi cu companii existente de mult timp pe piață, care dispun de bugete mari pentru publicitate, pe care nu le poți nici măcar egala. Dar cum poți folosi ceea ce știi despre utilizatorii Internetului în favoarea startup-ului tău?

De ce e important SEO pentru startup-uri?


Oamenii caută pe Google lucruri de care au nevoie. Este un fapt prea bine cunoscut, care nu mai are nevoie de nicio demonstrație. De ce nu ai folosi motoarele de căutare ca soluție pentru afacerea ta?  În fond, Google îți oferă oportunitatea de a fi relevant acolo unde ai nevoie să fii. De aceea, promovarea site-ului poate atrage utilizatorii Internetului spre serviciile oferite de tine.

O modalitate eficientă de promovare, atât sub raportul costurilor, cât și sub cel al rezultatelor, este optimizarea SEO. Desigur, ca antreprenor în online, cel mai probabil ai auzit despre asta. Site-ul businessului tău trece printr-o serie de proceduri cu scopul de a apărea în primele rezultate în Google, pentru anumite cuvinte cheie.

Optimizarea tehnică a site-ului – primii pași spre a deveni vizibil


Dar cum faci asta? O campanie SEO presupune atât o parte tehnică, on-page, cât și o parte de atragere de backlink-uri spre site-ul tău. Din punct de vedere tehnic, există o serie de audituri prin care trece un site pentru a îndeplini rigorile de indexare ale motoarelor de căutare. Unele dintre cele mai importante aspecte din punctul de vedere al optimizării on-page sunt definirea tag-urilor headings și al tag-ului alt al imaginilor.

Tag-urile <h1> - „scheletul” paginii tale


Heading-urile sunt tag-uri HTML notate cu <h>, ce pot primi valori între 1 și 6, <h1> fiind cel mai important. Aceste tag-uri sunt foarte importante, întrucât motoarele de căutare le percep ca fiind structura paginii, furnizând informații despre subiectul paginii respective.

Pentru a fi optimizate pentru motoarele de căutare, heading-urile trebuie să respecte următoarele reguli:

  • fiecare pagină trebuie să conțină un singur tag <h1>;
  • tag-ul <h1> trebuie să fie diferit de meta titlu;
  • tag-ul <h1> trebuie să fie întotdeauna amplasat deasupra celorlalte heading-uri;
  • din punct de vedere SEO, este important ca o pagină să conțină heading-urile <h1> și <h2>, prezența celorlalte nefiind obligatorie;
  • heading-urile trebuie să fie construite în jurul cuvintelor targetate. 

Alt image – cum îi explici lui Google conținutul imaginilor


Tag-ul alt al imaginilor (alternate text) este un tag HTML folosit în cadrul imaginilor și are rolul de a oferi informații motoarelor de căutare despre conținutul imaginilor respective, cu scopul de a facilita indexarea și categorisirea acestora. Pe scurt, îndeplinește rolul unei descrieri pentru imaginile de pe site.

Este recomandat ca fiecare imagine de pe pagină să aibă un atribut alt definit, cu excepția celor care fac parte din designul site-ului, cum ar fi butoanele sau icon-urile de mici dimensiuni. Prin optimizarea imaginilor, pagina ca ansamblu primește un plus de vizibilitate în ochii motoarelor de căutare.

O campanie de promovare SEO nu se rezumă doar la aspectele prezentate mai sus. Însă, procesul de optimizare fiind destul de complex, fiecare etapă contribuie la o mai bună indexare a site-ului de către Google. Ținând cont de fiecare detaliu, te vei bucura de un ranking din ce în ce mai bun, ceea ce va determina, implicit, și o creștere a businessului tău.

joi, 5 octombrie 2017

O lume tot mai violentă

Întrerupem cu acest articol șirul nostru de postări vesele despre muzică, pentru a trage un semnal de alarmă asupra lumii în care trăim. Nu, nu s-a întâmplat nimic grav, cel puțin la noi în România. Dar în ultimii ani am fost martorii a din ce în ce mai multe atacuri teroriste în țările europene din apropierea noastră, iar aceste atacuri au culminat cu masacrul din Las Vegas, în care și-ai pierdut viața aproape 60 de oameni și au fost răniți alți 530. O statistică foarte ușor de pus pe hârtie dar foarte greu de suportat pentru statul american.

Las Vegas

Și tot la un festival de muzică a avut loc și aceasta. Care să fie semnificația? Dacă mă întrebați pe mine, lumea este tot mai înfricoșată să iasă undeva din țară, pe motivul că dacă nimerește taman în mijlocul unui asemenea atentat? Și dacă cele de lângă noi, din Europa, au fost orchestrate de teroriști arabi sau musulmani, americanii se omoară singuri, la ei acasă. Bine, acolo și portul de arme este legalizat.

Aici ar merge o discuție despre această legalizare a portului de arme, cu care eu nu sunt de acord. Dar poate cu altă ocazie. Ce voiam să spun? A, da: că trăim într-o lume parcă tot mai crudă, tot mai dură și tot mai violentă. Oare ce este în mintea unui asemenea criminal, de curmă viața atâtor oameni nevinovați, pe care nu-i cunoaște și cu care nu are nimic de împărțit? Oare nu ne dorim cu toții o lume mai bună și mai fericită, în care să putem păși siguri și fără niciun fel de grijă? Și totuși, lucrurile nu sunt neapărat bune.

Poate că o parte din "vină" o are și mass-media, în lipsa căreia astfel de atentate ar rămâne cunoscute doar pe plan local. Adică poate că presa joacă, în astfel de evenimente, și rolul unui catalizator de frică, furie și isterie. De la ea, tot ce-mi doresc este să promoveze lucruri mai bune. Dar de la noi, de la oameni, îmi doresc să ajungem să înțelegem că toți suntem în esență la fel, că toți avem aceleași drepturi și libertăți și să ne tolerăm indiferent de religia, naționalitatea, sistemul de valori etc în care credem.

Eu unul sunt optimist și sper în continuare într-o astfel de lume. Voi?

miercuri, 7 iunie 2017

Nicoleta Nuca - Alt tu versuri

Versuri Nicoleta Nuca - Alt tu

Frumoasa artista a lansat azi o noua piesa, single numit Alt tu. O piesa de dragoste plina de sentimente, piesa a venit insotita de un clip realizat de SAN. Mai jos aveti un fragment din versurile piesei.
Spune-mi, chiar credeai
C-o sa alerg dupa tine si-o sa te rog sa stai.
Spune-mi, chiar credeai
C-o sa plang dupa tine ca dupa un colt de rai.

Poti sa iubesti si sa ranesti
Te uiti in oglinda si ma vezi
Suntem la fel..

miercuri, 19 aprilie 2017

Lyrics Hard times - Paramore

Lyrics Paramore - Hard times

Walking around
With my little raincloud
Hanging over my head
Versuri-lyrics.info
And it ain’t coming down
Where do I go?
Gimme some sort of sign
Hit me with lightning!
Maybe I’ll come alive

Hard times,
Gonna make you wonder why you even try
Hard times,
Gonna take you down and laugh when you cry
These lives,
And I still don't know how I even survive
Hard times,
Hard times,
and I gotta get to rock bottom.